JunipJunip moet helaas de concerten afzeggen die volgende week in De Melkweg en Doornroosje gepland stonden. Wegens oververmoeidheid van frontman José Gonzalez heeft de band zelfs de hele Europese Tour moeten aflassen. De band laat het volgende weten: “It’s with great regret we have to cancel our shows in Nijmegen and Amsterdam next week. José has not been feeling well lately due to physical exhaustion and therefore we have decided to cancel the whole European tour. We are very sorry and hope to be back soon.” De band zal waarschijnlijk later dit jaar alsnog een bezoek aan Nederland afleggen om de gemiste concerten in te halen.

Junip is een side project van José Gonzalez en maakt dromerige liedjes. Ze brachten in 2005 hun eerste EP (Black Refugee) uit. Deze werd goed ontvangen, maar door het solosucces van José kwam Fields, het eerste album pas in 2010. Of de vijf jaar invloed hebben gehad op de kwaliteit van het album weten we niet, maar wat ons betreft is het een aanrader. Luisteren dus!

Don’t worry, ook wij vinden de muziek beter dan de videoclip.

Deel: