altHet is bekend met welk lied de 3J’s naar de halve finale’s van het Eurovisie Songfestival zullen gaan. De drie vriendelijke Volendammers doen op 12 mei in Duitsland mee aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival met ´Je vecht nooit alleen´. Het uptempo/nummer won nipt van ´De Stroom´ en de rustigere nummers ´Toen ik jou vergat´, ´Ga dan niet´, en ´Weelderig waardeloos´.

Met ´Je vecht nooit alleen´ gaan de drie proberen de finale van het liedjesfestival te behalen. Het zal dan voor de eerste keer in zes jaar zijn dat Nederland door de halve finales zou geraken, aangezien de laatste jaren structureel tot een fiasco leidde.

In de halve finale krijgen ze te maken met minder Oostblok-concurrenten, die elkaar doorgaans vorstelijk belonen, dan wanneer ze in de eerste halve eindronde hun kunsten hadden moeten vertonen. Verder komen de ons goed gezinde buurlanden Duitsland en België, van wie we punten verwachten, ook uit in de poule van de Nederlandse Eurovisie-troef.

Als de Volendammers de finale zouden halen, zullen ze uitkomen tegen het Engelse Blue. De jongensgroep zal in mei van dit jaar zal het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen met het zelfgeschreven liedje ‘I Can’.

Deel: