Jay-Z heeft samen met Will Smith en zijn vrouw Jada Pinkett Smith een nieuwe onderneming opgezet. De hip-hop superster is toegetreden tot het productiebedrijf van het Hollywood-paar, Overbrook Entertainment, om films te ontwikkelen en te produceren. De eerste remake wordt de musical ‘Annie’ en niemand minder dan de 10-jarige dochter van Will en Jada, Willow Smith zal de hoofdrol gaan vertolken.

Jay-Z: “De Overbrook Entertainment familie en ik hebben een uniforme visie. We hebben reeds een Tony Award-winnend toneelspel en de ontwikkeling van een echte superster in Willow. Deze onderneming in film-ontwikkeling en -productie is een perfecte volgende stap met teams die talentvol, creatief en innovatief zijn.”

Het trio – dat samen vorig jaar de musical ‘Fela!’ op de planken van Broadway bracht zal de film gaan co-produceren. ‘Whip My Hair’ zangeres Willow Smith heeft daarnaast ook al getekend op Jay-Z’s label Roc Nation. Ook heeft de ’99 Problems’ hitmaker al een hip-hop versie van ‘Hard Knock Life’, een van de bekendste liedjes uit de musical, uitbracht.

Deel: