Nadat vandaag al bekend gemaakt werd dat er waarschijnlijk een musical komt over het leven van Robbie Williams, kunnen we melden dat er ook wordt gekeken naar een musical rond de muziek van Clouseau. De musical ‘Domino’ zou in 2012 in de theaters moeten gaan draaien, de première zal in het voorjaar in de Stadsschouwburg Antwerpen zijn.

De musical wordt een romantische komedie over het leven van een 28-jarige vrouw, die eveneens de naam draagt van de Clouseau-hit uit 1990. Het verhaal is niet op waarheid gebaaseerd en speelt zich af in Swentibold, een Vlaamse volkswijk die de naam draagt van een van de hits van de Belgen.

Clouseau werd in 1984 opgericht en bracht drie jaar later zijn debuutsingle Brandweer uit. Begin ’90 scoorden de Vlamingen hun eerste hit in ons land met ‘Daar Gaat Ze’. In Vlaanderen heeft Clouseau nog steeds veel succes, in Nederland op het moment wat minder. Toch treedt de band nog regelmatig op in ons land. Hun grootste Nederlandse hit was ‘Passie’, dat in 1995 de bovenste plek van de Top 40 haalde.
Foto Koen Wouters (c) 2011, Freddie de Roeck/Maxazine
Deel: