Na 14 jaar afwezigheid zijn de mannen van Mr Big weer helemaal terug. Op 21 januari komt het album ‘What if … uit waarmee ze hopen dat 2011 het jaar van hun comeback gaat worden. Bekend van de hits ‘To be with you’ en ‘Wild World’ waren ze hoofdzakelijk in de hoek van de rockballads geplaatst. Niets is minder waar, op ‘What if…’ laten ze horen een absolute rockband te zijn.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Mr Big ook alleen maar kende van de ballads dus ging ik er eens rustig voor zitten. Toen de eerste klanken door mijn kamer schalden had ik zoiets van………wow! Op ‘What if …’ laat de band horen dat ze zeker niet in de balladhoek horen, oké, ze kunnen dat natuurlijk wel want dat hebben ze met de twee eerder genoemde nummers wel bewezen. Deze nummers zorgden er helaas wel voor dat ze snel weer verdwenen waren. Het nieuwe album bevat zeer sterke nummers met subliem gitaarwerk van Paul Gilbert, sterk zangwerk van Eric Martin. Bassvirtuoos Billy Sheehan laat je speakers ontploffen en drummer Pat Torpey slaat er op los alsof zijn leven er vanaf hangt.

Het nummer ‘Undertow’, waarvan je hieronder ook de officiële clip kan bekijken, bewijst dat de leden van Mr Big zeker in de rockscene thuis horen. Track vier van de cd, ‘Nobody left to blame’ zou daarbij zomaar op een album van Bon Jovi kunnen staan, een ijzersterke ballad met heerlijk gitaarwerk. ‘Around the world’ is een waanzinnig goed nummer, stevige rock van de bovenste plank. Conclusie is dat ‘What if … zeker een absolute aanrader is! Mr Big is terug, en hoe!(8,5/10)(Frontiers)

{slide=Tracklisting}

1. Undertow
2. American Beauty
3. Stranger In My Life
4. Nobody Left To Blame
5. Still Ain’t Enough For Me
6. Once Upon A Time
7. As Far As I Can See
8. All The Way Up
9. I Won’t Get In My Way
10. Around The World
11. I Get The Feeling
12. Unforgiven

{/slide}

{slide=Mr Big – Undertow}http://www.youtube.com/watch?v=mHGv5FCS2j8{/slide}

{slide=Luisteren en kopen}

What If
What If
Mr. Big

{/slide}

Deel: