Tien jaar N*E*R*D. Dat vraagt natuurlijk om een 'Best of'-album. De hiphoprockers uit Virginia Beach zijn door de jaren heen gegroeid tot een van de vooraanstaandste bands in de crossoverscene, waartoe ook Timbaland, Busta Rhymes en Ms Dynamite toe behoren. Hun 'She wants to move' stamt inmiddels al uit 2004, en betekende definitief de doorbraak van de band, die datzelfde jaar al op het Landgraafse Pinkpop stond.

No one Ever Realy Dies, ofwel N*E*R*D, heeft in haar verleden slechts enkele singles gehad die het haalden in de Nederlandse hitlijsten. Het trio, bestaande uit Pharell Williams, Chad Hugo en Teddy Riley moet het dan ook meer hebben van hun live-reputatie, aangezien de doelgroep helaas meer van de download-generatie is. Zonde, want de matige geluidskwaliteit van de MP3-tjes doet N*E*R*D geen recht. 'Best of N*E*R*D' is dan ook een verzamelaar die een en ander goed kan maken. Voor een lage prijs het beste van de band die inmiddels op Lowlands, Pinkpop en enkele van Nederlands beste podiums stond.

Natuurlijk het bekende 'She wants to move', maar ook de eerdere singles, 'Lapdance' en het stompende 'Rockstar' en latere singles als 'Provider' en 'Maybe'. Commercieel slim, maar muzikaal jammer genoeg allemaal aan het begin van de CD, achter elkaar gezet.

Heeft 'Best of' dan nog iets verrassends? Jazeker wel. Bijvoorbeeld het James Bond-achtige 'Brain', of de Sander Kleinenberg-remix van 'Maybe', of Justice's 'She wants to move'-remix. Kelis die langskomt op enkele nummers, het is voor de die-hard fan niets nieuws misschien, maar voor de gemiddelde luisteraar een leuke verrassing. 'Lil' Suzy', een van de twee nummers die de band op 'Best of' heeft gezet is zelfs voor de meeste fans die alle CD's al hebben nog een leuke toevoeging, aangezien dit nummer slechts verscheen op de single 'Lapdance' uit 2001.

Al met al zoals verwacht geen CD voor in de auto (boetes zijn niet voor onze rekening), maar wel voor de liefhebber van pompende muziek. Voor de fans van weleer, de Lowlands-, Pinkpop- of concertzaalganger, aangezien N*E*R*D met 'Best of' een album heeft gegeven wat staat voor een perfecte setlist voor een dampend concert. (7/10) (Virgin)

{slide=Luister en koop}

Best Of
Best Of N.E.R.D

{/slide}

Deel: