Een goed, gezond, gelukkig, maar vooral muzikaal jaar. Dat is wat ik jullie vanaf deze plek toewens. 2011 Is nu net begonnen en ik lieg niet als ik zeg dat het een fantastisch jaar zal gaan worden. In ieder geval op muzikaal gebied. Roger Waters komt naar Arnhem met the Wall, Cat Stevens voor het eerst in eeuwen weer in Nederland en Take That weer bij elkaar voor een concertreeks. En dan hebben we natuurlijk ook nog de vele goede CD’s weer die in de planning staan. Een fantastisch jaar…

Natuurlijk kijken we zo rond de jaarwisseling ook even terug op het oude jaar. Veel hoogtepunten, maar ook veel dieptepunten. Veel grote namen die ons helaas veel te vroeg verlieten: Solomon Burke, Captain Beefheart, Gregory Isaacs, Big John Russel, Anthonie Kamerling, Walter Hawkins, Paul Grey van Slipknot, Bobbejaan Schoepen, Ronnie James Dio, Guru, Hank Jones, Malcolm Mclaren, Sugar Lee Hoper en natuurlijk Bobby Farrell afgelopen donderdag, om er slechts enkelen te noemen. Stuk voor stuk grootheden die zwaar gemist zullen worden. En ook komend jaar zullen verschillende grote namen ons vast en zeker ontvallen. Maar laten we daar niet al te lang bij stil staan, en blijven genieten van hun muziek.

2010 Was ook het jaar van verschillende nieuwe festivals, nieuwe bands die opdoken, en grote hits. De terugkeer van grote bands, en het jaar van de oude muziek in een nieuw jasje. Denk bijvoorbeeld aan ´We no speak Americano´, of ´Barbara Streisand´, om er maar twee te noemen. En natuurlijk het jaar waarin ons kabinet is begonnen met de Nederlandse cultuur naar de knoppen te helpen. Natuurlijk zullen de grote festivals blijven bestaan, al dan niet als filmfestival, circusfestival of dergelijke, maar de toon is gezet. Helaas…

Gelukkig is niets zo veranderlijk als de muziek, en kunstenaars als muzikanten zijn zullen te alle tijden wel een manier weten te vinden om hun muziek aan de man te brengen, dus al te grote zorgen hoeven wij ons nog niet te maken; Wij zullen doorgaan! De tendens die de laatste tijd is ingezet door oude en nieuwe CD’s uit te brengen met vele extra’s zal tezamen met de groeiende markt voor het aloude vinyl hopelijk zorgen dat de legale uitbreiding van ieders muziekcollectie ook in 2011 zal blijven groeien. Een album is namelijk nog steeds mooier met het bijbehorende boekje en het gevoel dat je de artiest ook nog eens een zetje in de rug geeft om meer goede muziek te maken.

Ook bij Maxazine staat het een en ander te gebeuren. Natuurlijk blijven we jullie dagelijks voorzien van het laatste muzieknieuws, de nieuwste CD-recensies, de laatste concertverslagen en nog veel meer. En dat door het gehele team dat met hart en ziel voor jullie klaar staat. Wil je daarbij horen en ook de nieuwste muziek als eerste hebben, of op de gastenlijst komen van je favoriete band, laat het ons dan weten. Maxazine breidt uit, en zal dat blijven doen, voor jullie en door jullie.

Hou Maxazine, Maxacabaret en natuurlijk de gehele muziekbranche in de gaten, want wat is 2011 zonder vermaak?

Een fijn jaar toegewenst, namens het gehele team!

Deel: