Indrukwekkend, een uitverkochte Heineken Music Hall en dat drie maal. En dat voor een redelijke nieuwkomer in de Nederlandse muziekwereld. Helemaal onbekend was ze natuurlijk niet onder de collega’s, maar onder hen was ze bekend onder de naam Caroline van der Leeuw, zanglerares bij Babette Labeij. Toch wist dit jaar het grote publiek kennis te maken met Caro.

‘’Wat ik voor jaar gehad heb, dat kun je je niet voorstellen’’, zo stelde ze zelf in de show. Enkele maanden van voorbereiding laten zien, dat er een nieuwe artiest is geboren die een groot export product zal worden. Caro Emerald brengt met haar repetoire de oldies in een nieuw jasje, maar brengt ook zeker diezelfde sfeer terug! Zo ook in de Amsterdamse Music Hall, veel wit en veel sfeer.

De sfeer kwam in het begin gelijk al door een heuse spreekstalmeester en een indrukwekkend decor, gecombineerd met een indrukwekkende show. Met nummers als 'A Night like this' en 'Back it up' bracht Caro een heerlijke show van herkenning. De 29-jarige zangeres starte een wedstrijd, waarin dansers zich konden aanmelden om mee te dansen tijdens de concerten van Emerald. Uiteindelijk is dit de groep Marilyn Lucindas geworden.

Ik heb haar vaker meegemaakt live, en moet bekennen dat ze live steeds beter wordt. Veel respect voor Caro en haar crew, ze is nieuw in de scene maar speelt wel driemaal een uitverkochte Heineken Music Hall plat. En het kan alleen maar beter worden, want Caro Emerald kan nog veel meer! Zo coverde ze op sublieme wijze Lady Gaga's 'Bad Romance', in het haar bekende jasje. Al met al zorgde Emerald met alle nummers voor een sfeer die voor herhaling vatbaar is!

{slide=Caro Emerald – Bad Romance, 21-12-2010, HMH}http://www.youtube.com/watch?v=Rsl1I0fxybs{/slide}

{slide=Caro Emerald – That Man, 21-12-2010, HMH}http://www.youtube.com/watch?v=TcsUC-4pa1w{/slide}


Foto's (c) 2010 Danny van den Berg

 

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: