Het was al vroeg druk in Tivoli. Niet verwondelijk, want Scouting for Girls mag zich zo ongeveer een van de populairste bands van dit moment noemen. Met ‘Famous’ en ‘This ain’t a love song’ is de band niet weg te slaan van radio en TV. Scouting for Girls stond dan ook in een uitverkocht Tivoli, wat het enthousiasme van de band rond zanger Roy Stride dan ook ten goede kwam.

Aan de naam Scouting for Girls was flink wat gehoor gegeven, gezien het opvallend grote aantal jonge meiden die vooraan stond, maar ook veel mannelijke toeschouwers waren niet veel ouder.

Scouting for Girls opende de Utrechtse show direct met hun grote klapper ‘Famous’ en daarmee werd direct de sfeer gezet. Er werd dan ook enthousiast meegezongen met de officieuze titeltrack van hun laatste album ‘Everybody wants to be on TV’. Ondanks dat de band hier in Nederland nog lang niet zo bekend is als in thuisland Engeland, waar ze inmiddels enkele albums en hits hebben afgeleverd.

De band stond, mede dankzij de uitverkochte zaal, vol enthousiasme op het podium, en Stride zelf wisselde zang ook vol plezier af met een plek achter de toetsen. Scouting for Girls had gedurende het gehele optreden dan ook alle meezingers en klappers op haar hand, en zal dat zeker ook een volgende keer als de band de oversteek naar Nederland zal maken weer gebeuren. Alleen dan zullen ze in een nog grotere zaal staan…


Foto’s (c) 2010 Charlona Teerlink

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: