R.E.M. is er klaar voor om hun lang verwachte nieuwe album op 7 maart 2011 uit te brengen. Om hun 30 jarig jubileum te vieren en de release van hun 15e album, geeft de band een gratis download weg. Het eerste nummer van hun nieuwe album 'Collapse into Now' heet 'Discoverer' en is te downloaden op hun eigen website www.remhq.com. Het album is opgenomen in de legendarische Hansa Studio's te Berlijn waar sterren als David Bowie, Nick Cave, Brian Eno en Depeche Mode ook hun albums opnamen. 'Collapse into Now ' is geproduceerd door Jacknife Lee, wie ook R.E.M's 'Accelerate' album voor zijn rekening nam.

{slide=tracklisting}


1. 'Discoverer'
2. 'All the Best'
3. 'Uberlin'
4. 'Oh My Heart'
5. 'It Happened Today' (featuring Eddie Vedder)
6. 'Every Day Is Yours to Win'
7. 'Mine Smell Like Honey'
8. 'Walk It Back'
9. 'Alligator Aviator Autopilot Antimatter' (featuring Peaches and Lenny Kaye)
10. 'That Someone Is You'
11. 'Me, Marlon Brando, Marlon Brando and I'
12. 'Blue' (featuring Patti Smith)

{/slide}

Deel: