Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal stond afgelopen vrijdag in een uitverkocht Luxor Live te Arnhem. Allereerst moet opgemerkt worden dat ze een erg goed voorprogramma had! Geschiedenis: Miss Montreal is eigenlijk begonnen als het kaas-meisje van de Slankie reclame, en is vervolgens via De Wereld Draait Door echt bekend geworden bij het grote publiek; vooral als de stotterende grappige zangeres.

Miss Montreal speelde veel bekende nummers zoals ‘Just A Flirt’ en ‘This Is My Life’. Ze wist het hele publiek mee te krijgen, en kreeg al snel de lachers op haar hand. En dat, ondanks haar verstandskies, die de dag ervoor getrokken was. Auw! Ik dacht dat gillende meiden alleen bij de Backstreet-boys kwamen, ochjee, of ligt het soms aan de stad Arnhem? Ik weet het niet, mijn oren zitten echter nog steeds onder het bloed van het gegil van de dames naast mij. En zeker niet van de muziek van Miss Montreal; live is ze zelfs nog beter dan op de gevoelige plaat. Dit komt vooral door de power waarmee ze op het podium staat.

Haar band staat letterlijk naast haar, en niet achter haar, zo laat ze ook verschillende keren merken tijdens de show, ze vindt haar band net zo belangrijk als gitaar, ze zijn onafscheidelijk. Het draait niet om haar, maar om de hele band! Ze was zelfs zo gedreven dat op de helft van de avond een snaar van haar gitaar sprong, maar daar was de redder in nood, de tourmanager, die naast chauffeur spelen ook een snaar van de gitaar kan verwisselen! En snel! Vlak voor de toegift viel een jonge dame flauw, Miss Montreal ging hier gelijk op in en liep gelijk naar de achterkant van het podium om water te halen, en ontfermde zich terwijl de flauwgevallen dame weggedragen werd, om haar moeder. Iets wat ik niet vaak tegen ben gekomen, Miss Montreal legde het concert even stil, tot de boel gekalmeerd was.

Naast de stoere rock bitch, is Miss Montreal ook een lieve zachte verschijning die duidelijk ergens voor staat. En live beter is dan op CD! Zeker een aanrader!

{slide=Miss Montreal is nog te zien}

26 – 11 Effenaar , Eindhoven

16 – 12 Mezz, Breda

19 – 12 Parkstad Theater, Heerlen

22 – 12 Tivoli, Utrecht

24 – 12 Hedon, Zwolle (kerst-editie)

{/slide}


Foto’s (c) 2010 Danny van den Berg

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: