Het wordt al vaker geroepen: talentenshows op televisie zijn allemaal doorgestoken kaart. Programmamakers en juryleden doen die geruchten keer op keer af als onzin, maar nu is daar verandering in gekomen. The Voice of Holland-jurylid Jeroen van der Boom wakkert de geruchten nu nog eens extra aan, door vanochtend in het programma van Giel Beelen op 3FM aan te geven het niet te kunnen begrijpen dat het jongere zusje van producer John Ewbank nog in de talentenshow zit.

“Bij mij in het team ben je goed als je goed bent en als je slecht bent ga je eruit. Ik zal wel andere oren hebben maar ik ben gewoon eerlijk”, aldus de zanger. Jennifer Ewbank was niet alleen volgens de TV-kijker belabberd, ook Van der Boom noemde de bijdrage van Ewbank ronduit slecht. Angela Groothuizen onderkent het gevoel van Van der Boom, maar geeft aan dat Ewbank een waanzinnige uitstraling heeft. Ook vriend van broer John Ewbank, Marco Borsato, sprak eerder op zijn website al lovende woorden over Jennifer Ewbank.

Dat Jennifer Ewbank de onvoorwaardelijke steun krijgt van grote broer John en Marco Borsato is te begrijpen, maar gezien het feit dat Jennifer meermalen werd uitgejoeld en -gefloten, verschillende malen vals zong, en door het grote publiek verre van gesteund wordt, worden de geruchten van doorgestoken kaart alleen maar gevoed. Ook coaches Nick en Simon gaven al aan niet overtuigd te zijn van Jennifer’s stem, maar ondanks dat het duo tijdens Jennifers optreden al aangafdat Jennifer niet goed zong, kozen de twee Volendammers voor Jennifer Ewbank tijdens de battle met Myrthe, de tegenkandidate in de strijd. Het is echter duidelijk dat Jennifer Ewbank door het productieteam van The Voice of Holland naar voren wordt gepushed als eindwinnares, wat de geloofwaardigheid van het programma niet ten goede komt.

Reageer in ons forum

Deel: