Zoals onze lezers weten krijgen wij regelmatig cd’s binnen om te recenseren. Cd’s van bekende en minder bekende artiesten. Ik mag zeggen dat ik aardig wat van muziek af weet, ik word regelmatig een wandelende encyclopedie genoemd. Bob Billy, tja, ik heb er werkelijk nog nooit van gehoord. Nu zegt dit heel weinig want er zijn nog veel meer bands en artiesten die ik niet ken.

Bob Billy is een aanstormende band welke hun thuisbasis heeft in Amsterdam. De muziekstijl is een mix van rock, indie en elektronica. Tot nu toe speelden ze op diverse festivals waaronder Dijkpop, ook stonden ze al in Paradiso en de Melkweg. De band bestaat uit: Alexander van der Werff (guitar, samples), Sander Kuit (lead vocals, lyrics), Hayo Dusseldorp (bass), Folko Kleinsma (percussie, backing vocals) en Michalis Androutsopoulos(drums).

Op deze EP: ‘There he Goes’ staan vijf tracks, helaas maar vijf want ik moet eerlijk zeggen dat ik aangenaam verrast ben door deze band. De titeltrack ‘There he Goes’ ligt lekker in het gehoor, een heerlijk nummer! Het tweede nummer, ‘Alone and the only lightbulb’ daar moest ik even aan wennen maar na het schijfje een paar keer beluisterd te hebben, word hij steeds beter. ‘Coffee and eternity’, het derde nummer van deze top release is een lekker stevig nummer waar de bandleden laten horen hun instrumenten goed te beheersen. De vierde track, ‘Actress’ is mijn favoriete nummer, heerlijk, wat een klasse! Helaas aangekomen aan het laatste nummer van deze EP ‘In the company of fools’ zit ik in een lekkere roes van goede muziek.

Deze maand komt de band met een single uit welke is geschreven voor de film ‘[[Schemer]]’ getiteld ‘Dead Wrong’.

Conclusie: Ik verbaas me erover dat deze band nog niet is doorgebroken bij het grote publiek, maar dat is een kwestie van tijd. De EP, daar kan ik kort, net zoals de EP zelf is, over zijn…….klasse! (8/10).

{slide=Bob Billy – There he Goes}http://www.youtube.com/watch?v=GDJv_Gq-wtc{/slide}

{slide=Bob Billy – Dead Wrong (Uit de film ‘Schemer’)}http://www.youtube.com/watch?v=FjIF2CgCyOI{/slide}

{slide=Bob Billy – Actress}http://www.youtube.com/watch?v=PKcWaCk0M1k&feature=related{/slide}

Deel: