De tweede editie van het unieke internationale Sinner’s Day-festival, dat op zondag 31 oktober 2010 in de Ethias-hallen in het Belgische Hasselt plaatsvindt, heeft een wijziging in het programma: de Britse oerpunkband UK Subs vervangt Peter Murphy van Bauhaus wegens persoonlijke omstandigheden. Peter Murphy verontschuldigt zich bij de fans en laat weten dat hij er volgend jaar zeker bij is. Sinner’s Day editie 2 wordt meer, zwarter en beter. De affiche breidt uit van 8 naar 17 namen en het hoofdpodium heeft een broertje erbij gekregen in de vorm van The Club.

Op de Main Stage staan de grote kanonnen: Poesie Noire, UK Subs, Marky Ramone’s Blitzkrieg, Arbeid Adelt!, Heaven 17, Marc Almond, Nina Hagen Band, Echo & The Bunnymen en The Orb. The Club is de plek voor cult en cosy: Red Lorry Yellow Lorry, Department S, Jah Wobble, The Young Gods, The Damned, The Fall, The Psychedelic Furs en The Selecter. Laatstgenoemde Britse skagroep staat voor het eerst sinds 1986 in haar originele bezetting weer op het podium. De band van Pauline Black en Arthur “Gaps” Hendrickson zal integraal het debuutalbum Too Much Pressure brengen dat precies 30 jaar geleden verscheen. Het bevat een revolutionaire mix van ska, punk en reggae. Een unicum dus!

Vorig jaar werd de eerste editie van het Sinner’s Day-festival gehouden. Maar liefst 10.000 mensen kwamen die gitzwarte dag naar het Belgische Hasselt voor bands als Front 242, The Human League, Gary Numan en andere helden uit de donkere hoogtijdagen van de wave, (post)punk, industrial en gothic. Een overweldigend succes, zeker voor een eerste editie. Daarom is de bezoekerscapaciteit dit jaar uitgebreid om de verwachtte 15.000 bezoekers sfeervol te kunnen huisvesten!

Deel: