Producer Bas Bron is onder zijn eigen naam niet erg bekend, maar is onder andere de producer achter [[De Jeugd Van Tegenwoordig]]. Bron is onder verschillende pseudoniemen actief, waaronder [[Seymour Bits]]. Als Seymour Bits heeft hij nu zijn tweede album Seymour Bits uitgebracht, de opvolger van “The Booty Pop Phantom” uit 2006. De muziek die Seymour Bits maakt kun je omschrijven als elektrofunk met een disco- en hiphop invloeden.

Seymour Bits is een goede producer, dat heeft hij bij de Jeugd van Tegenwoordig bewezen en ook op dit album staan geen missers, elke track zit goed in elkaar. Seymour mixt in het begin veel jaren 80 sounds met synths en redelijk simpele beats, richting het einde van de cd wordt er meer hiphop en elektro in de mix gegooid. Dat leidt tot één van de uitschieters op het album Put it Back Down, een energieke electro / rap track met een goede vocale break. Ook “Loving Hands” met Willie Wartaal (Engelstalig!) is een erg goede elektro track geworden en de 9 minutende afsluiter “Charity” doet op sommige momenten denken aan [[Daft Punk]].

Het is vooral het begin van de plaat dat wat tegen valt. De simpele beats en herhaling van synth melodieën zorgt ervoor dat de eerste tracks nooit boven de middelmaat uit stijgen. Pas wanneer de elektrische gitaar op Deluxe zijn intreden doet komt het album los.

Seymour Bits heeft een degelijk album afgeleverd, zonder missers. De hiphop- en electro invloeden zorgen voor een aantal erg goede tracks, maar de disco sound op de eerste helft van het album blijft erg vlak. (6,5/10)

Deel: