Tijdens de vorige editie van “Do you remember …..” was er hier op Maxazine een stuk te lezen over de Zwitserse band Yello. Deze keer is de Britse synthpop band Heaven 17 aan de beurt.

[[Heaven 17]] is een Britse synthpop band welke is opgericht in Sheffield, begin jaren ’80. De band bestaat uit Martyn Ware (Keyboards), Ian Craigh Marsh (Keyboards), welke voorheen in the [[Human League]] zaten, en Glenn Gregory (Zang). Van hun debuutalbum “Penthouse and Pavement” uit 1981 kwamen 4 singles, welke geen van allen in de top 40 terecht kwamen. Van hun tweede album “The Luxury Gap” kwam hun hitsingle “Temptation“, welke de 2e plaats bereikte in de Britse charts en werd hun grootste hit.

Eind 1984 deed de band mee met [[Band Aid]]’s “Do they know it’s christmas” dit op verzoek van [[Midge Ure]] (Ultravox). Begin jaren ’90 was een stille periode voor de band. Eind 1992 bereikte een remix versie van “Temptation” de 4e plaats in de charts en werd het album “Higher and Higher – The best of Heaven 17” uitgebracht. Remixes van “(We don’t need this) Fascist groove thing” en “Penthouse and Pavement” waren kleine hitjes in 1993. De band zal geen nieuw materiaal meer uitbrengen tot in 1996 het album “Bigger than America” uitkomt. Dit album haalde de charts niet. Het duurt tot 2005 wanneer hun album “Before After” uitkomt. In 2006 stopt Ian Craig Marsh met het optreden met de band. In december 2008 gaat de band samen touren met The Human League en [[ABC]].

In december 2009 traden ze op tijdens [[Night of the Proms]] in Duitsland. Op 26 juni van dit jaar trad Glenn Gregory samen op met La Roux tijdens het [[Glastonbury]] festival. Hun debuutalbum “Penthouse and Pavement” is in juni van dit jaar opnieuw uitgebracht, niet zomaar een her-uitgave, maar een totaal ge-remasterde versie met bonus tracks. Op 31 oktober zullen ze samen met een groot aantal andere artiesten een optreden verzorgen tijdens het “Sinners Day” festival in Hasselt (Belgie). Een volledig programma van dit festival vind U hier. Maxazine zal aanwezig zijn bij dit festival, een uitgebreid verslag zult U dus hier lezen, op Maxazine!

Deel: