Deze dagen zijn in Dronten de jaarlijkse [[Meerpaaldagen]] aan de gang. Het centrum van Dronten is omgetoverd in een groot evenemententerrein, en staat bol van activiteiten en muziek. Vorig jaar waren ruim 60.000 mensen aanwezig, dit jaar zal dat aantal waarschijnlijk dik worden overtroffen. 12 Augustus was de eerste dag, en deze stond bol van de muziek. [[X-Factor]] [[Jaap]], [[Peter Koelewijn]] en [[Tim Douwsma]] staan de tweede en derde dag op het programma, maar het was [[Di-rect]] die de topact was op de openingsdag. Di-rect was er natuurlijk met de nieuwe zanger [[Marcel Veenendaal]], die [[Tim Akkerman]] snel doet vergeten. We waren bij het optreden van de Haagse band, en waren blij daarbij te mogen zijn.

Di-rect opende sterk, zoals we de laatste jaren van de band gewend zijn. ‘This is who we are’ knalde direct de tent in, en zorgde voor een explosie van enthousiasme. Vol overgave stortten de vijf heren zich op de muziek, en lieten hit na hit uit de luidsprekers schallen, inclusief de grote hits. ‘Times are changing’, en natuurlijk de nieuwe single ‘Hold on’ stonden natuurlijk op de playlist, en de band, waarin Jamie, Bas en Spike nog steeds de vertrouwde back-bone vormen, blijkt met de aanvulling van [[Vince van Reeken]] en nieuwe frontman Marcel Veenendaal, sterker dan ooit. Met Marcel aan het roer is Di-rect na Nederland nu ook echt muzikaal toe aan een wereldwijde doorbraak. Akkerman zal zich in de toekomst nog vaak voor de kop slaan deze rockband te hebben verlaten voor een solo-carrière. Na een dikke vijf kwartier stapten de mannen dan ook voldaan van het podium, en lieten een volle tent voldaan achter.


Foto’s (c) 2010 Richard van Egmond

Deel: