‘Laat de zon in je hart’, een titel van een toepasselijk nummer. Zon is er op de markt in Arnhem. Ruim 8000 bezoekers genoten onder de zon van optredens van Nederlandse artiesten. Artiesten waarvan sommige zelfs binnenkort Internationale bekendheid zullen krijgen. Het was geen feest voor twee, maar een feest waarvan iedereen tot op het laatste moment van genoot!

De middag werd afgetrapt door [[DJ Fonzz]]. Met zijn manier van draaien wordt de markt (die langzaam vol stroomt) lekker los gemaakt, en klaar gestoomd voor een broeierige avond. De presentatie van het feest is in handen van [[Rogier van Oosterhout]]. De mensen massa bouwt al een klein feestje als hij ‘Meisje mag ik je foto’ zingt. Het programma is begonnen! De komst van [[Jordy van den Boer]] is opmerkelijk te noemen. Deze jonge zanger staat ziek op het podium, maar bouwt ondanks dat een aardig feestje. De zanger steekt niet onder stoelen of banken wie zijn grote voorbeeld is. 2 Nummers zingt hij van zijn grote voorbeeld, [[Jan Smit]]. Jordy weet ons ook nog te melden dat hij binnenkort te zien zal zijn in het programma My name is.. van [[RTL4]]. Van de mensen om ons heen horen wij dat hij daar waarschijnlijk hoge ogen gaat gooien. En dat kan ook niet anders, want we zien bij het uitdelen van handtekeningen dat zijn fans voornamelijk bestaat uit jongen meiden. Laat de zon in je hart, deze middag scheen hij voor iedereen, en dat was ook duidelijk te zien tijdens het optreden van [[Rene Schuurmans]]. De zanger die op dit moment veel succes heeft, heeft het duidelijk naar zijn zin op het podium. Een feestje bouwen is voor hem een koud kunstje.

[[Jannes]] heeft er nog minder moeite heeft want binnen de kortste keren heeft hij de markt totaal los. De zanger gaat totaal uit zijn dak op zijn eigen nummers, en weet binnen de kortste keren de markt op nieuw te laten dansen. De rest van de avond is gevuld met artiesten die de markt nog meer in extase brengt. De [[3J’s]] maken iedereen het hoofd gek. Deze 3 zangers (waarvan onlangs bekend werd dat ze naar het [[Eurovisie songfestival]] gaan) zijn een voorbeeld voor vele zangers en zangeressen in de dop.

[[Marianne Weber]] is een bekend begrip voor het Arnhemse publiek, haar nummers worden dan ook letter voor letter mee gezongen. [[Monique Smit]] heeft haar bekendheid vooral te danken aan het programma ‘So you wanne be a popstar’, waarin zij samen met Xander te horen was. Sinds ‘Blijf je vanavond bij mij’, heeft ze al een aantal hits op haar naam bij mogen schrijven. De meest recente hit is ‘Feest voor twee’, maar dat werd toch snel een feest voor 8000 bezoekers van de Markt.

Het festival was goed georganiseerd. Alles was goed afgezet, en er was ruim gezorgd voor de nodige eet en drank tentjes. De drank en eet bonnen waren wel redelijk hoog geprijst. Zo vroegen ze voor een lekker koud biertje (0,5 liter) toch al gauw 2 bonnen, wat toch neer kwam op € 4,50. Ook voor wc betaalde je het bedrag van € 1.- per beurt of € 4.- voor een dagkaart. Na de optredens deelde de meeste artiesten nog handtekeningen uit, dit zorgde soms nog wel eens voor wat drukte rondom de artiest zelf.

Al met al een groot feest op de Markt in Arnhem. Een avond [[MAXIMAAL HOLLANDS]]!


Foto’s (c) 2010 Jeroen Muller

Deel: