Wat begon als een spontaan idee krijgt opeens een onverwacht en leuk vervolg! [[Youp van ’t Hek]] en [[Guus Meeuwis]] waren beiden in Zuid-Afrika om het Nederlands elftal aan te moedigen. Tijdens een busrit, na een safari, schreven ze samen het lied Majesteit. Van ’t Hek gaf de aanzet met de zin ‘Majesteit, Majesteit heeft u volgende week wat tijd’, waarna ze samen verder zijn gegaan en twintig minuten later was het liedje af.

Afgelopen maandag brachten de heren het lied ten gehore tijdens de uitzending van het tv-programma [[NOS]] Studio Sportzomer. Een uniek optreden dat weinig mensen is ontgaan en waarvan de audio de volgende dag al door diverse radiozenders werd uitgezonden, daarom is besloten het nummer als download uit te brengen. Youp van ’t Hek en Guus Meeuwis hebben bovendien besloten dat de opbrengst van het nummer ten goede zal komen aan [[Save the Children]], een van de partners van de campagne 1GOAL.

Save the Children staat als grootste onafhankelijke internationale kinderrechtenorganisatie voor het verbeteren van de leefomstandigheden en toekomstperspectieven van kinderen en jongeren in moeilijke omstandigheden, waar ook ter wereld. 1GOAL roept iedereen ter wereld op zijn steun te betuigen aan het belang van goed onderwijs.

Deel: