Zaterdag 18 september 2010 wordt in de [[Brabanthallen]] in Den Bosch voor de eerste maal [[Night to Remember]] gehouden. Een spetterend nieuw festival met ieder jaar een ander thema. Dit jaar: Back to the Eighties!, met [[Rick Astley]]. [[T’Pau]], [[Marc Almond]] ([[Soft Cell]]) en [[Nick Kershaw]]. Van 19.00 tot 01.00 uur komen de grootste knallers van de jaren ’80 voorbij in een sfeervolle

Rick Astley
[[Richard Paul]] (Rick) Astley (geboren op 6 februari 1966) is een Engelse zanger-songwriter. Astley is gehuwd met producent Lene Bausager en heeft één dochter. Van zijn songs zijn wereldwijd meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht. Hij is vooral bekend geworden door zijn eerste solosingle ‘Never gonna give you up’ wat in 1987 een hit was in 16 landen. Andere hits van Astley zijn ‘Whenever you need somebody’, ‘When I fall in live/ My arms keep missing you’, ‘Together Forever’ en ‘She wants to dance with me’. In 2005 kwam er een album uit met de titel Portrait waarop hij veel evergreens uit het soulrepertoire vertolkt, waaronder ‘Vincent’, ‘Nature Boy’ en ‘Close To You’. Astley heeft dit moment een nieuwe single uitgebracht genaamd ‘Lights Out”. Astley’s nummer ‘Never gonna give you up’ was in twintig jaar tijd nooit genomineerd, maar op 1 oktober 2008 maakte MTV bekend dat zijn nummer is genomineerd voor ‘Best Act Ever’ op de MTV Europe Music Awards. Dit kwam door de duizenden internetfans die voor hem gestemd hebben. Hij heeft met 95% van de stemmen ook de award voor ‘Best Act Ever’ gewonnen. Na 21 jaar niet meer in Nederland te hebben opgetreden, staat Rick Astley op 18 september 2010 voor een miniconcert op het podium van Night to Remember in de Brabanthallen.

Marc Almond
Marc Almond (geboren op 9 juli 1957) is een Britse zanger/ songwriter die bekend werd als de helft van het duo Soft Cell. Met Soft Cell had Almond twee grote hits samen met David Ball, namelijk ‘Tainted love’ in 1981 en in 1982 met ‘Torch’. Na het uiteenvallen van Soft Cell begon Almond in 1984 een solocarrière. Hij hield zich zowel bezig met hitgevoelige edelkitsch ‘Something’s gotten hold of my heart’ en ‘Tears run rings’. Na de elektronische muziek die hij met Soft Cell maakte, waren de eerste albums van Almond radicaal akoestisch. Begeleid door instrumenten als piano, cello, viool, harp en pauken bezong hij, net als bij Soft Cell, het zelfkant-nachtleven waaraan hij graag deelnam. Dankzij het succes van Soft Cell werd Almond door de platenindustrie in de eerste plaats als een potentiële hitparade-artiest beschouwd. Almond zelf had bredere interesses. In 1985 bracht hij bijvoorbeeld de mini-elpee ‘Violent silence’ uit, die gewijd was aan het werk van de Franse filosoof/pornograaf Georges Bataille en in 1989 maakte hij het album Jacques: een verzameling covers van nummers van Jacques Brel. In 2007 verscheen Stardom Road. Het bevat naast een aantal covers van nummers die Almond beïnvloed hebben ook een nieuwe eigen compositie: ‘Redeem Me’ (Beauty Will Redeem the World).

Paul Young
In 1982 begon [[Paul Young]] (geboren op 17 januari 1956) een solocarrière. Nadat in Groot-Brittannië het nummer ‘Wherever I Lay My Hat’ op de eerste plaats was gekomen, kwam er een geremixte versie uit van ‘Love Of The Common People’ en die versie werd ook in Nederland een nummer 1-hit. Andere grote hits die Paul Young scoorde waren ‘Come Back And Stay’ en ‘Everytime You Go Away’. Ook zong hij mee bij Band Aid. Zijn debuutalbum ‘No Parlez’ haalde de nummer-1 positie in de Nederlandse Album Top 100, het bleef daar 7 weken bovenaan en is daarmee zijn meest succesvolle album in Nederland aller tijden. Het album bevat enkele van zijn grootste hits, zoals de hierboven genoemde hits. In 1991 scoorde Paul Young nog een grote hit met het duet ‘Senza Una Donna’, samen met de Italiaanse zanger Zucchero.

Nik Kershaw
[[Nik Kershaw]] (geboren op 1 maart 1958) is een Brits popmuzikant. Het is de artiestennaam van Nicolas David Kershaw. Deze uit Bristol afkomstige zanger heeft een aantal hits gescoord in de jaren tachtig. Kershaw breekt in 1983 door met ‘I Won’t Let the Sun Go Down on Me’. Ook de volgende singles ‘Wouldn’t It Be Good’ en ‘The Riddle’ scoren in 1984 goed in de hitlijsten. Wereldwijd verkoopt hij acht miljoen albums van de LP’s Human Racing (1984), Radio Musicola (1986) en The Works (1989). Nik Kershaw staat o.a. in het voorprogramma van Elton John en staat op het podium van Live Aid. Aan het begin van de jaren ’90 stapt de zanger uit de schijnwerpers en schrijft hits voor anderen, waaronder Boyzone en Chesney Hawkes. In 1999 en 2001 verschijnen respectievelijk ’15 Minutes’ en ‘To Be Frank’. Na 24 jaar komt Nik Kershaw eenmalig terug naar Nederland voor een spectaculair miniconcert tijdens Night to Remember.

T’Pau
[[T’Pau]], vernoemd naar een karakter van een Star Trek TV serie, is een Britse popgroep rondom zangeres Carol Decker (geboren op 10 september 1957). De oorspronkelijke bezetting (van 1987 tot 1991) bestond uit gitarist Ron Rogers, keyboard speler Michael Chetwood, bassist Paul Jackson en drummer Tim Burgess. De band scoorde een hit met hun debuut single ‘Heart and Soul’ en eind 1987 had T’Pau een wereldwijde nummer 1-hit, waaronder in Nederland, met het nummer ‘China in Your Hand’. Na een tournee met Bryan Adams en Nik Kershaw voegde de band een andere gitarist toe, genaamd Dean Howard. In deze bezetting nam T’Pau hun tweede album ‘Rage’ op. In 1991 ging de groep uit elkaar. Wel kwam in 1993 nog een Greatest Hits album uit. In 1997 besloot Carol Decker zelf T’Pau weer nieuw leven in te blazen als solo-project. Carol Decker nam een nieuw album op en trad op op het tribute-concert voor prinses Diana.

Site
NIGHT TO REMEMBER

Deel: