[[Macronizm]] is een band die sinds 2000 hard aan de weg werkt om een mooie CV op te bouwen. Een formatie bestaande uit [[Macro]] (vocalen), [[DJ Native]] (Scratch, Beats en Samples) en [[Barry Studebaker]] (Beats) met ondersteuning van de liveband die bestaat uit: Michiel (Gitarist), Glen (Bas), Stijn (Toets) en Remco (Drums). In 2007 heeft [[Macronizm]] hun debuutalbum [[Alternaief]] uitgebracht met vele gastbijdragen zoals die van [[Marco Roelofs ]] [[de Heideroosjes]], [[Def P]] en [[Seda]] van [[Osdorp Posse]]. Daarna heeft Macronizm nog de EP “Macronizm” uitgebracht in 2008.

Enkele weken geleden werd [[Alter Ego]] uitgebracht; een album met een lekkere sound met o.a. een samenwerking met [[Scale]] [[Che]] en [[Fuji]] bij het nummer “Drinkebroeder”, en ook staat het nummer “Jongeling” op het album, een door [[Remco Campert]] geschreven gedicht, dat door de groep bewerkt is tot een heerlijk nummer. Het door Macro voor het album bewerkte nummer is ook speciaal gebruikt voor [[Poettracks]], het project waar Macronizm in 2009 voor uitgenodigd werd. Met het nummer “Schoenendoos” bracht Macronizm het tot in het nachtprogramma van [[Giel Beelen]] op [[3FM]], samen met de gehele liveband. “Meneer Martens” beschrijft het gegeven feit dat de jeugd van tegenwoordig veelal muziek en filmpjes juist luistert via downloads en [http://www.youtube.com/watch?v=]. Zoals Macronizm beschrijft in de zin “Tieners zien het leven door de lens van een [[Nokia]]”. Het geeft goed aan dat de jeugd te veel contact zoekt en onderhoudt via internet zoals MSN, Youtube en andere programma’s in plaats van real-life.

Macronizm is vergeleken met hun eerdere werk verder gegroeid, en de mengeling van verschillende beats en stijlen maakt het album niet aalleen interessant voor de hiphop-liefhebber, maar ook voor de liefhebber van wat experimentelere muziek of muziekliefhebers in het algemaan. Alter Ego is een goed album, Macronizm gebruikt niet zomaar teksten van lekmevestje, en levert eerlijke volwassen tracks af. Het enige nadeel is dat het album met iets meer dan een half uur muziek wat aan de korte kant is. Het uiteindelijke oordeel: Alter Ego is een lekker album dat niet snel zal vervelen en goed te beluisteren is. (7/10)

Deel: