De [[Bazzookas]] gaan door waar [[VanKatoen]] en de [[Palookas]] een ommezwaai naar ska maakten. Toen we de nieuwe single op ons bureau geworpen kregen, konden we niet anders dan even bellen met Bazz Barnasconi, frontman van de band: “‘Pahpahpa-DAH’ is onze nieuwe single inderdaad, speciaal voor het WK Voetbal dat nu begint. We moesten wel even wachten tot [[Bert van Marwijk]] de selectie bekend maakte, want alle namen van de selectie komen terug in de voorlopige single, die we nu op een aparte manier willen promoten.”

Ehm, voorlopige single? Bazz weet het weer goed te brengen: “Ja voorlopig, want 15 minuten na iedere wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK, komt een nieuwe versie online op http://www.bazzookas.nl/. Die kunnen de mensen dan downloaden. Ow, had ik al verteld dat ze nu al kunnen kijken op de site en de voorlopige versie gratis kunnen downloaden? Met deze single willen we een beetje hetzelfde als er in Engeland bijvoorbeeld veel gebeurt: bekende artiesten die een voetbaltrack maken. Om deze single te promoten gaan we ook nog eens speciaal een Oranje Fiat 500 weggeven. We kwamen een tijdje geleden een pracht van een Fiat 500 uit 1976 tegen die we konden kopen, en hij was nog oranje ook, én met schuifdak! Die zagen we direct als mooie prijs voor de WK-actie. Jammer, want we zijn er inmiddels wel een beetje verliefd op geraakt. De single is mooi herkenbaar, luister zelf maar op de site! Komt mooi samen met het WK, want we zijn allemaal enorme voetballiefhebbers.”

Om de Fiat 500 te winnen hoef je niet eens iets te kopen, of wel? “Nee, gewoon een SMS-je sturen naar 2255, en dan als boodschap ‘Oranje’ typen, en dan de voorspelde uitslag van Nederland – Denemarken. Als je wint bellen we je meteen na Nederland – Denemarken op, en wordt je zelfs verwerkt in het nummer dat een kwartier na de wedstrijd op de site komt te staan. Kikke toch? De uitslag wordt bekend gemaakt door de notaris bij ons uit het dorp, een aardige man, dus het gebeurt allemaal eerlijk.”

Kort maar krachtig dus, niets op aan te merken.

Deel: