Aangekomen op het Kasteelplein in Breda was het nog vrij leeg op het festivalterrein van [[Boogiedown Breda]]. Toen door de host het eerste optreden werd aangekondigd ([[Fris en Dood]]) werd het plein al iets voller maar het publiek draaide nog niet echt warm. Tegen het einde van het optreden gingen er wel meer muziekliefhebbers meedoen, gelukkig.

Na ruim 20 minuten wachten kwam het tweede optreden, [[Kraantje Pappie]], bekend van het platenlabel [[Noah’s Ark]] van [[Jiggy Djé]], met nummers als ‘Arbeidersklasse’, samen met z’n homie [[Modeshow]]. Het was een lekker optreden, het publiek ging goed los en er was vooral veel gezelligheid.

Na Kraantje Pappie was het de beurt aan [[Kwis en AC]] plaatselijke talenten uit Breda die toch al sinds 2005 aan de weg timmeren; Samen met hun DJ [[WillemBeats]], en ze kregen het publiek aardig plat met hun scherpe flows en strakke teksten.

[[Key Note Speakerz]] was erna aan de beurt; een formatie bestaande uit de MC en Producer [[Master Surreal]] en [[Skippy Ragz]]. Zij brachten opzwepende Engelstalige Hiphop met teksten waar je niet om heen kan, en wisten het publiek goed te vermaken, wat ook wel te zien was aan de velen springende fans.

[[Fotosynthese]] de Bredase act bekend van het nummer [[Hemelvaart]] en zijn geweldig ontvangen EP [[Grootspraak]] is een groot talent dat het publiek flink los liet gaan op het festival tot dan toe had er nog niet zo veel publiek op het Kasteelplein gestaan, en maakte er ook een echt feest van.

Na [[Fotosynthese]] was het de beurt aan [[Önder]] aka Turk en [[FS Green]]. De Eindhovense rapper, onder meer bekend van zijn EP ‘[[Turkse Pizza]]’, en onder meer het nummer “Ik Ken Hem”. kwam vooral met rauwe gangsterachtige teksten die vooral over bitches, hoeren en money gaan. Het publiek deed vrij aardig mee op zijn teksten.

Na een korte pauze was het de beurt aan de Eindhovense rapper [[Fresku]] en zijn homie [[Kareemineel]], ook wel bekend van de formatie [[Zwarte Schapen]] en onder meer van Fresku’s alter ego [[Gino Pietermaai]] van de [[Oude Bok]]. Fresku, die onder luid gejuich ontvangen werd door het publiek brandde gelijk los met nummers van zijn debuutalbum zoals “We hebben je nodig” en “Nieuwe Dag”. Natuurlijk kon het nummer “Kees” (waarmee Fresku zijn contract bij [[Top Notch]] verdiende) niet uitblijven. Ook brachten Kareemineel en Fresku het nummer “Mama ik snap je” en “Ik ben hier” om vervolgens met de klapper “Twijfel” af te sluiten. Toen was het publiek helemaal niet meer te houden: een spetterend optreden waar je U tegen mag zeggen.

Het was een mooi festival vooral een relaxte sfeer dat nog even doorging.

Deel: