Trijntje Oosterhuis, (c) Jeroen Muller[[Trijntje Oosterhuis]] krijgt toch geen eigen glossy. Deze week werd door de uitgever bekend gemaakt dat de zangeres in navolging van onder anderen [[Youp van ’t Hek]], [[Linda de Mol]], [[Gordon]] en [[Dinand Woesthoff]] een eigen tijdschrift zou krijgen. Oosterhuis’ management maakt vrijdag bekend dat zo’n blad er voorlopig niet komt. “Ik ben verrast door deze berichten”, reageert Trijntje. “Ik ben inderdaad benaderd en heb er serieus over nagedacht, maar uiteindelijk vorige week besloten om het niet te doen.” Volgens haar management heeft Trijntje het voorlopig te druk voor een glossy. “Er komt een nieuwe plaat, we gaan naar Japan en er komt een theatertour. Het is hartstikke druk.”

De komst van ‘Trijntje’ wordt niet helemaal uitgesloten. “Misschien komt er ooit wel een blad, maar nu niet. Het was een idee, maar dat is verder niet uitgewerkt.” De komende tijd staan onder meer optredens tijdens The Hague Jazz en North Sea Jazz op stapel. In juni vliegt de 37-jarige zangeres naar Japan. “We hebben daar zes optredens, ik kan niet wachten”, zegt ze. Oosterhuis zou in april naar Japan vliegen, maar de aswolk gooide roet in het eten. Na haar reis naar Japan volgt de Verenigde Staten, waar Trijntje aan een nieuwe plaat gaat werken. Dat album moet dit najaar in de winkels liggen. In september gaat Oosterhuis de theaters in.

Deel: