In 2007 was [[Fiction Plane]] nog de band van de zoon van [[Sting]] ([[The Police]]) maar na hun grote hit ‘Two Sisters’ staat de band bijna geheel op zichzelf en in 2010 laten ze weten dat ze terug zijn met hun nieuwe cd, “Sparks!”

Al begin april is de band klaar om te laten weten hoe de cd zal klinken, dit doen ze door een eerste nummer ‘Push Me Around’ op eigen website te plaatsen, dit nummer is ideaal om in grote lijnen de hele cd mee te beschrijven, vrolijke melodieën nemen de boventoon maar wie luistert naar de teksten weet dat de band ook zeker wat te melden heeft, zo zingt zanger Joe Sumner ‘please don’t leave me alone, I’m humanoid, i’m paranoid, i can’t avoid lies’. Op Sparks is weer die bekende catchy sound, waar Fiction Plane in 2007 zo bekend mee werd, te horen. De band heeft dit voor elkaar gekregen met hulp van producer Paul Corkett (o.a. [[Placebo]], [[Bjork]] en [[Nick Cave]]) die de mannen vooral hun gang heeft laten gaan, dit heeft geleid tot een cd die het podium gevoel gevangen heeft op cd met minder lastige muziekpartijen voor de bandleden. Of je dit terug hoort op de cd? Nee, ik niet. De cd klink even lekker als de vorige, even vrolijk.

Dit is dan ook gelijk hetgeen wat misschien een beetje jammer is aan de cd, de cd lijkt op de vorige, en als je naar vernieuwing zoekt kom je bij deze cd er niet helemaal. Meezingers zijn het wel, de nummers op de cd, maar of dat genoeg is, we zullen het merken. (7/10)

Maandag 17 mei staan ze in de [[Rotown]] in Rotterdam voor de officiële presentatie van de cd, daar zullen we het merken.

Deel: