(c) Stephen HotsmaZangeres [[Caro Emerald]] heeft De Eerste Prijs 2010 gewonnen. De kleinkunstprijs bestaat uit een beeldje en een beurs van vijftienduizend euro. De zangeres kreeg de prijs vanavond uitgereikt van juryvoorzitter [[Hans van Willigenburg]]. De jury toonde zich lovend over de zangeres en haar verschijning. “Caro is niet alleen een intelligente en getalenteerde zangeres, maar ook een podiumpersoonlijkheid met een sterke uitstraling, die haar repertoire precies de invulling en warmte meegeeft, die het behoeft”, aldus het juryrapport. In de jury zaten onder anderen ook zangeres en actrice [[Martine Bijl]], schrijver en regisseur [[Koen van Dijk]] en journalist [[Merijn Henfling]]. Caro Emerald, die toevallig vandaag 29 werd, won eerder dit jaar al de [[3FM]] [[Serious Talent]] Award en de [[Schaal van Rigter]]. Eerdere winnaars van De Eerste Prijs zijn [[Roosbeef]], [[Wouter Hamel]] en [[Wende Snijders]].

Deel: