Saxofoniste [[Candy Dulfer]] tourt al achttien jaar over de hele wereld, en niet onverdienstelijk. La Dulfer was te bewonderen op alle grote festivals, waaronder het [[North Sea Jazz festival]], [[Montreux Jazz]] en [[Jazz a Vienne]], en zette met haar dampende funk clubs in de Verenigde Staten, Japan en heel Europa op hun kop. Gevraagd door [[Prince]], [[Pink FLoyd]], [[Beyoncé]] en [[Dave Steward]] van [[The Eurythmics]], en ook solo is de saxofoniste een gevierd artiest met verschillende topalbums. Donderdag 8 april was Candy in de Eindhovense [[Effenaar]], en zette de zaal op z’n kop door funky concert met de grote F. Natuurlijk speelde de hedendaagse hofdame van de saxofoon al haar hits als ‘Saxuality’, ‘Big Girl’ en ‘Sax-a-go-go’, maar ook deed Candy het nummer ‘Empire State of Mind’ van [[Jay-Z]] en [[Alicia Keys]] op haar sax. Het gehele publiek ging er ook helemaal in mee met de tunes van haar laatste cd ‘Funked Up & Chilled Out’, en dat is niet zo verwonderlijk, want de fanschare van de dochter van [[Hans Dulfer]] is in de bijna 30 jaar die ze nu al aan bezig is, opgebouwd tot een ware vaste fankern. De Effenaar had met Dulfer wederom een feest in huis gehaald, waardoor de Eindhovense poptempel na enkele jaren van mindere programmering weer helemaal terug is waar zij al sinds begin jaren ’70 stond, en behoort te staan.

Copyright 2010 Freddie de Roeck

Deel: