De twee broertjes Etzensperger (wat een prachtige naam!), althans, ik denk dat het broertjes zijn. Broers misschien, maar zeker familie. Als je je dan ook nog eens realiseert dat ze de vier bandleden allemaal uit Zwitserland komen, kun je vrij zeker concluderen dat ze elkaar al kenden voordat ze Battalion oprichtten in 2006. En daar hebben ze goed aan gedaan. Want ook al is de muziek van Batallion niets nieuws onder de zon, het is wel een erg vette band. Old school, bijna. Old school van vier kereltjes waarvan de oudste 23 is, en de jongste 20. Een hele goede band.

Voor wie van eerlijke metal houdt, zonder fratsen, maar technisch helemaal in orde (snel, strak, ruig), is Battalion met Underdogs een plaat die niet mag ontbreken. Serieus. Hupsakee, een 8/10.

Die kereltjes van 20+ weten inderdaad waar ze mee bezig zijn! Zo getuigt ook de keuze van hun t-shirts op de promo-flyer (Testament, [[Iron Maiden]] en [[Metallica]]). Geweldig! De bands waar we toch allemaal mee groot geworden zijn. Ze zijn er nog steeds. En als ik Battalion zo hoor, en de eerste platen van Metallica vergelijk met de platen die Metallica nu maakt, gaat mijn grote voorkeur uit naar Battalion. Battalion vs. Metallica: 1-0.

Ook hoor ik hier en daar invloeden van MX Machine terug. Wie kent ze nog? De metal waar ik naar luisterde toen de mannen van Battalion nog in de boks kakten. Maar dat terzijde.

Allemaal naar Zwitserland en kopen die plaat. Underdogs, van Battalion. Of bestellen via het web, natuurlijk. En als klap op de vuurpijl krijgen ze er van mij nog een halve punt bij. (8,5/10) Bravo.

Deel: