Een fraaie hoes, daar begint het al mee (ziet u zelf maar… ).

Naast de hoes spreekt de naam me ook erg aan. Ereb Altor. Is dat niet prachtig? En dan… nog voordat ik ook maar één noot heb kunnen beluisteren… lees ik dat de band hun eigen muziek omschrijft als: Epic Viking Doom Metal. Nou, dan kan het voor mij al bijna niet meer stuk. Bijna, want ik moet nog gaan luisteren.

Vervelend, omdat het eigenlijk alleen maar kan tegenvallen – de bandnaam, de hoes en het geweldig omschreven génre spreekt zó tot mijn verbeelding dat… wel, dat … ach! Vooruit met de geit, opzetten die plaat!

En ja… Epic Viking Doom Metal klinkt mij toch anders in de oren dan ik me had voorgesteld. Wat niet wil zeggen dat de plaat tegenvalt, maar dat ik voortaan beter naderhand naar de hoes kan kijken. Dat is niet altijd even eenvoudig, maar goed.

Laat ik net doen alsof ik van niets wist, niets gezien had. De muziek van Ereb Altor doet me nog het meest denken aan, ja, aan wat eigenlijk? Laat ik zeggen, dat het klinkt als een rockband uit een fantasiefilm . Mooi gearrangeerd, knappe vocalen, maar langdradig en weinig doom. Mooi, zoals ik al zei, en daarvoor loopt Erbe Altor ook weg met een 7/10, maar van Epic Viking Doom Metal had ik wat meer verwacht. Meer power, misschien.

Het is een muzikaal sprookje. Fantasievol, maar niet erg spannend. Lyrisch wel. Dat wel. Ben erg benieuwd wat u er van vindt, overigens. (7/10)

Deel: