Op 1 maart 2010 zal de verbluffende nieuwe single “Bleeding heart ” van [[Jimi Hendrix]] uitkomen. De single zal een week later ook als 7 inch verschijnen. “Bleeding Heart” is een cover van het klassieke blues nummer gezongen door Elmore James, was in april 1969 opgenomen door Jimi, Billy Cox en drummer Rocky Isaak, en tot nu toe nog niet eerder uitgebracht. Het nieuwe album ‘Valleys of Neptune’ van Hendrix, waar de single op staat, bevat 12 studio opnames, waaronder een cover van “Sunshine of your love”, een van de grotere hits van [[The Cream]]. Andere hoogtepunten op het album zijn “Ships Passing Through The Night”, “Lullaby For The Summer”, en de originele opname van de Jimi Hendrix Experience’s “Hear My Train A Comin’. De B-kant van de single trakteert de fans op nog meer onuitgebracht materiaal. “Peace in Mississppi” staat niet op het album, maar laat zeven minuten lang horen waarom Hendrix een gitaarvirtuoos werd genoemd.

Deel: