[[Stef Bos]] heeft in het Zuid-Afrikaanse Pretoria een prijs in ontvangst genomen voor zijn bijdrage aan de Afrikaanse taal en muziek sinds hij in de negentiger jaren voor het eerst het land bezocht. Zijn jarenlange verbinding met het land, waarin hij met veel grote namen samenwerkte, (Rhay Phiri, Koos Kombuis, Louis Mlanga, Sibongile Khumalo, Larika•Rauch, Amanda Strydom, etc., etc) en zijn inspanningen om het theaterpubliek in Nederland en België warm te maken voor het Afrikaans hebben ervoor gezorgd dat hij de eerste buitenlandse singer-songwriter is die deze eer te beurt valt.

Stef Bos was vereerd met het bronzen beeld dat hij kreeg omdat het, zo zei hij, wonderwel samenvalt met het uitkomen van de cd ‘Kloofstraat’ in maart waarin hij de meeste songs voor het eerst bijna volledig in het Afrikaans geschreven heeft. Bos die halftijds in Kaapstad woont, draagt de prijs op aan de in 2002 overleden singer-songwriter Johannes Kerkorrel (Ralph Rabie) die hem in Zuid-Afrika introduceerde.

Deel: