Een cd-recensie van drie woorden. Drie dezelfde woorden nog wel. Prachtig. Prachtig. Prachtig. De viermansformatie (Dave Gruver – gitaar, Kyle Kratzer – drums/vocals, Ryan Kratzer – bas en Evy “Festerface” Thompson – vocals) uit Moravia, NY weet precies waar ze het over heeft. De gemene, zeer luide, retestrakke en op momenten bijna niet meer mee te tellen zo snel, doodenverderfmetal schalt me uit de hoeken van mijn kamer tegemoet en ik zit daar in het midden met een zeer brede grijns en knikkend hoofd met veel plezier naar te luisteren.

Ja, alles klopt aan deze plaat. En zo kort zou de recensie kunnen zijn (met ja, een 10/10), ware het niet dat ik toch nog eventjes de verschillende zaken genoemd wil hebben. Zeer goed opgenomen, mooie mixverhouding (vooral de drums zijn een parel in deze eindmix – mensen met verstand achter de knoppen). De stem, die een beetje het midden houdt tussen een verlaagde en natuurlijke grunt en welke lekker rauw is, zit eveneens netjes op zijn plaats in de eindmix.

De gitaarriffs zijn lekker (maar niet té) technisch – snel, zuiver en strak. Het doet me hier en daar denken aan Bolt Thrower. De bas, zoals vaak vergeten, doet precies wat ‘ie moet doen: niet opvallen, namelijk. En wel uitstekend! Nergens onnodig gepiel. 12 tracks Visions of Death. Prachtig. Meer van dit, alstublieft.

Deel: