In de aanloop van de halve finales van de [[Clash of the Cover Bands]] hadden we een interview met [[Peen]], een van de bands die meedeed aan de "Clash of the Cover Bands". Peen is een van de aanstormende nieuwe bands, tijd om hen eens aan de tand te voelen. "Peen is tot leven gekomen in oktober 2006", verteld Barry Grootveld van Peen." Een gitarist (Dennis), bassist (Niels), drummer (Jan V.), tweede zanger (Johan) en toetsenist (Erwin) waren zo gevonden, maar hoe krijg je nou een blazerssectie bij elkaar?, dat antwoord was simpeler dan we dachten. Bij een plaatselijke fanfare hebben we de eerste blazers gevonden die op hun beurt weer andere blazers kenden". Zo ontstond een blazerssectie van vier heren en één dame. Dit zijn baritonsax (John), tenorsax (Jan M), altsax (Daniëlle), trompet (Kees) en trombone (Bart). Gevraagd naar welke muziekale invloeden ze hebben, moet Barry lachen; Deze invloeden liggen per persoon heel ver uit elkaar. Van Klassiek naar Heavy Metal en van Psyco Billy tot de Hollandse 'alle 13 goed' hits. Maar één ding staat als een paal boven water, ze luisteren allemaal heel graag naar ska en Reggae en alles wat daar omheen hangt, vooral [[Hepcat]], [[The Slackers]] en [[Desmond Dekker]] doen het heel goed.

De Clash of the Cover Bands word door hen dan wel beschouwd als één van de hoogtepunten, ze hebben er al meer gehad. "Op het Tinte-feest, Daar hebben we het publiek helemaal uit hun dak gekregen" vervolgt Barry trots. "Geloof me, niets is zo geweldig dan als er ongeveer zo'n 2500 man, voor jouw podium, helemaal uit hun dak gaan". Ook is er gesproken over hun toekomstperspektieven; "Lekkuh Speluh" was het antwoord. Dit zegt genoeg vinden wij. Bij de "Clash of the Cover Bands" werden er zoals de titel al verraad covers gespeeld. "Voorlopig spelen wij alleen nog covers" vervolgen ze. "Dit is voor het publiek het makkelijkst luister- en dansbaar. Dit blijven we ook doen met hier een daar een eigen nummer".Tot op heden heeft de band nog maar één eigen nummer; "Meet my mother", wat toch ook wel aanslaat bij het publiek. Vooral bassist Niels is echter wel heel inventief als het om eigen nummers gaat.

 

"Het leukste aan optreden, dat is makkelijk," vervolgt Barry, "als je het goed doet, kan je van een heleboel mensen hun stemming bepalen en er een feestje van maken. dit schept zoveel voeldoening dat als ik klaar ben ik dan echt weer de hele wereld aankan. Zoveel energie als het kost, krijg je tien keer zoveel terug. Maar ook omdat de band uit zoveel gezellige mensen bestaat. In mijn opinie is dit echt de leukste band waar ik ooit in heb gespeeld, dus heb je een feessie? Wij komen het nog leuker maken!!!"

Peen staat op 13 maart in de tweede halve finale in Paradiso, Amsterdam.

Deel: