Top Notch Extravaganza 4Gisteravond was het zover, na lang wachten werd de nieuwe Top Notch mixtape gepresenteerd in Club Bitterzoet in Amsterdam. Het is alweer nummer vier in een reeks mixtapes, waarin Nederlands grootste hiphop label zijn nieuwe muziek / artiesten presenteert. De avond werd aan elkaar gepraat door Sef, die samen met Big2 en Gers Pardoel de avond opende met hun nieuwe track ‘Broodje Bakpau’. Na deze opening deed Damaru nog twee nummers, zijn hit ‘Tuintje in mijn hart’ en zijn nieuwe single ‘Een Traan’. Vooral ‘Tuintje’ viel in de smaak, toen Damaru het nummer voor een tweede keer deed, maar nu acapella.

Fresku

De act waar ik persoonlijk erg naar uit keek was Fresku, één van de nieuwe sterren in de Top Notch stal. Zonder album, maar mét een aantal geweldige tracks betrad hij het podium. Fresku opende met zijn nieuwe single ‘Ik ben Hier’ , waarna hij de bekende tracks ‘Twijfel’ en ‘Brief aan Kees’ deed. Eerlijk gezegd viel Fresku me op het podium enigszins tegen. Hij deed me een beetje denken aan Extince, een geweldige rapper op cd, maar bouwt ook niet echt een feestje op het podium. Ik denk dat het ook te maken heeft met de muziek die Fresku maakt, dat is nou eenmaal geen feestmuziek. Al liet Fresku het ook zelf een beetje liggen bij ‘Twijfel’, waarbij er een fantastische opbouw zit in de beat, waarbij je volgens mij helemaal los kunt gaan. Ik ben daarentegen erg te spreken over zijn nieuwe single en ga hem zeker nóg een keer live bekijken. Het is toch een groot talent.

THC

De tweede helft van de avond werd gevuld door de heren van THC. Dat was te verwachten, gezien de samenwerking die Top Notch en THC Records deze week zijn gestart. Ook op de mixtape komen RB Djan en Rocks een aantal keer terug. Het is duidelijk een andere stijl die THC brengt, waar je van moet houden. Ik ben nooit erg into THC geweest, al is de remix van de nieuwe single van Rocks verrassend hard. Hij heeft een blik bevriende rappers opengetrokken waar je eng van wordt, zo doen Big2, Brainpower, Kempi, Rotjoch, Lange Frans en RB DJan met hem mee. Hij staat helaas niet op de mixtape, maar check hem hieronder:

Rocks – Niet naar huis (remix)

Top Notch Extravaganza 4

Op de mixtape worden alle genoemde artiesten aan elkaar gemixt door The Flexican, met een verrassende openingstrack van niemand minder dan Extince! Hij flowt weer lekker, zoals je van de Exter-O-Naldus mag verwachten. Zou er ook weer een nieuw album aankomen? Het is immers alweer twee jaar geleden… Anyway, download de mixtape hieronder:

Top Notch Extravaganza vol. 4

Tracklist:

1. DJ Ghalid & The Flexican – Intro

2. Extince – WAT

3. Spacekees, Sef & Faberge – Ski Leraar Bruin

4. Kempi – Ik Ga Voor Du Top Baby

5. Appa ft Douzi – Ana Maghrabi

6. Flinke Namen ft Winne – Fan van ze remix

7. Aux Raus – Coffin Poser

8. Big 2, Gers, Sef – Broodje Bakpao

9. Promo en Sef – Iemand Anders

10. Typhoon & NCC – Licht Uit

11. Jayh – Freakshow

12. RB Djan – Goed Zo

13. Big 2 – Hier Daar

14. Dio – Papa

15. Rocks – Leef Voor Vandaag

16. RB Djan – Maak em Af

17. Promo & Willy – Pille in je bek

18. Zo Moeilijk – Kleermakers

19. Winne – Verstoppertje

20. Zo Moeilijk ft Jae – Blijf Daar

21. Damaru – Een Traan

22. Dio Kempi KV Adonis – Cool remix

23. Fresku ft Neenah – Ik Ben Hier

24. Zwart Licht – Guillotine

25. Fakkelbrigade – Valse Profeten

26. Salah Edin – Zied Zied

27. Sticks & ART – Tijgers en Draken

28. Flinke Namen – Wolken

29. Kempi ft Nicky Huiberts – Mij Girl

30. Skinto – Unfair Play

31. Fakkelbrigade – Levensgroot

32. Zwart Licht ft MC Fit – Fanfare

33. Aux Raus – The Brick is in the air (Bronstibock remix)

34. Outro

35. Bonus: Tfoe en Farid – Lieve Woordjes

Deel: