Gitaarlegende [[James Burton]] (foto) gaat touren met een verder compleet Nederlandse band. De legende heeft in de jaren 50 met [[Dale Hawkins]] en [[Ricky Nelson]] aan de oerknal van de rock & roll gestaan, in de jaren 60 met [[The Everly Brothers]] en [[Emmylou Harris]] aan de wieg bij de geboorte van de countryrock en is de afgelopen 50 jaar de smaakmaker geweest voor de sound van artiesten als [[Elvis Presley]], [[John Denver]], [[Johnny Cash]], [[Jerry Lee Lewis]], [[Roy Orbison]] en [[The Monkees]]. Opzienbarend daarom dat Mark Schraven, zanger van de Brabantse band Mufkin Tass, die het voor elkaar kreeg Burton naar Nederland te halen om samen met de band een tournee te doen. Voor de tournee wordt de band uitgebreid met gastzangeres Anne Schuurmans (ex-[[Jane Doe]]) die de vrouwelijke vocalen (o.a. werk van [[Emmylou Harris]] en [[Nicolette Larson]]), voor haar rekening zal nemen. De band was bezig met hun debuutalbum, toen Schraven het idee kreeg een eerbetoon aan Burton uit te brengen in de vorm van een tournee, een tribute bestaande uit songs uit het rijke oeuvre van Burton. De ultieme kroon op het werk kwam, toen Burton van het project hoorde en zelf overwilde komen om mee te spelen gedurende de hele tour. Dit jaar nog won Burton samen met [[Brad Paisley]] een [[Grammy Award]] in de categorie ‘Best Country Instrumental Performance’.

Deel: