[[Michael Jackson]]’s ‘[[This Is It]]’ gaat de filmgeschiedenis in als best bezochte concertfilm aller tijden. De film had de beste openingsdag in Nederland ooit. Het album ‘This Is It’, dat sinds 27 oktober in de winkel ligt staat deze week ook bovenaan de hitlijsten van vele landen over de hele wereld. In Nederland kwam het album vorige week al na 1 dag verkoop direct op de eerste plaats en is daar sindsdien niet meer vanaf gekomen. Een gelijktijdig nummer 1 album en nummer 1 documentaire-film is niet meer voorgekomen sinds 1971 toen de [[Rolling Stones]] dit voor elkaar kregen met het album ‘[[Sticky Fingers]]’ en de film ‘[[Gimme Shelter]]’. Inmiddels staat het album ‘Michael Jackson’s This Is It’ in vele landen op de nummer 1 positie, waaronder Amerika, Canada, Frankrijk, Italië, België, Japan, Turkije en Nieuw Zeeland en top 3 in onder andere Engeland, Australië, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Portugal, Zwitserland en Spanje. Het album bevat de grootste hits, die allemaal voorkomen in de film, plus de nieuwe single ‘This Is It’ met achtergrond zang van [[The Jacksons]]. Het album bevat tevens een aantal unieke demo’s, een door Michael Jackson zelf geschreven en voorgelezen gedicht en een 36 pagina boekje met exclusieve foto’s van de ‘This Is It’ concertrepetities.

Deel: