Eind augustus kwam het bericht dat het genoeg was met de band [[Johan]], na 13 jaar en 4 albums neemt de band eind dit jaar afscheid van de popscene.De laatste maanden van 2009 neemt Johan uitgebreid de tijd om iedereen gedag te zeggen. De afscheidstournee is al in volle gang en heeft als eindstation poptempel Paradiso te Amsterdam. Op dinsdag 22 december zal hier de allerlaatste show van Johan plaatsvinden en om op gepaste wijze afscheid te nemen van de fans, mogen zij de setlist voor deze avond bepalen. Vanaf nu kunnen fans, een maand lang, stemmen op hun favoriete Johan nummers. Er is keuze uit 40 songs, van alle vier de albums, dus van het titelloze debuut tot de allerlaatste, ‘4’. Uiteindelijk wordt op 1 december bekend wat de 20 beste Johan songs zijn, volgens de fans, en die 20 songs vormen samen de setlist voor het laatste concert.

In het 13-jarig bestaan heeft Johan een groot en divers publiek bereikt en dat de laatste show voor een bijzondere avond zal zorgen staat derhalve vast. Ook de recensies vanuit de pers hebben er nooit om gelogen en ieder album kon rekenen op hoge rapportcijfers en de nodige spreekwoordelijke veren. Van het titelloze debuut uit 1996 en Pergola (2001) tot THX JHN (2006) en het dit jaar verschenen ‘4’: ieder album barst van de prachtige gitaarpoppareltjes. Na een ontelbaar aantal cluboptredens in binnen- en buitenland, festivalshows op onder andere Pinkpop, Lowlands en Parkpop en diverse prijzen (waaronder een prestigieuze Edison-award) is de tijd gekomen om Johan uit te zwaaien. Diets Dijkstra, Jeroen Kleijn, Maarten Kooijman, Matthijs van Duivenbode en Jacob de Greeuw hebben al diverse malen laten weten met veel speelplezier bezig te zijn aan de laatste ronde en op een waardige manier afscheid willen nemen van het publiek. Gelukkig hebben we al diverse malen gezien en gelezen dat de band in topvorm bezig is aan de laatste shows. Dus kan er met lichte pijn, maar wel met een gerust hart afscheid worden genomen van een van de smaakmakers van de Nederlandse popmuziek.

Deel: