Om het 85-jarig bestaan van de [[NCRV]] te vieren, werd [[Stef Bos]] gevraagd om liedjes te schrijven over een aantal Bijbelse personages. Hij wilde los van het geloof, kerk en dogma’s twaalf figuren uit de context van het boek halen, waardoor ze in een ander licht komen te staan en het mensen worden van deze tijd. Dit crossmediale project kreeg de naam In Een Ander Licht en het bijbehorende album draagt dezelfde titel. Naast de CD, die in september werd opgenomen met het [[Metropole Orkest]] (o.l.v. [[Jules Buckley]]), [[Frank Boeijen]], Fernando Lameirinhas en Jackobond, is er op zaterdag 19 december een (inmiddels uitverkocht) concert in Schouwburg Orpheus in Apeldoorn met uiteraard dezelfde muzikale begeleiding als op de plaat. Ook wordt er op o.a. Radio 2, Radio 5 en Nederland 2 uitgebreid aandacht besteed aan dit project en is er een interactieve website opgezet.

De arrangementen voor de nieuwe liedjes werden geschreven door o.a. [[Bob Zimmerman]] , Jules Buckley, Erik van der Wurff. Het prachtige 56-pagina’s tellende boekje is ontworpen door de Zuid-Afrikaanse kunstenares Varenka Paschke, die u wellicht al kent van de bijzondere afbeeldingen in het Stillewe boek van Stef Bos. Zoals Stef probeerde in zijn teksten de mens uit de religieuze context te halen, zo begon Varenka Paschke met een soort pentekening van ieder personage, dat zich met steeds meer beelden, kleuren en achtergronden ontwikkelde tot de kleurrijke creaties die het nu zijn.

Deel: