De naam [[Johnny Hoes]] is een begrip in de Nederlandse muziek geschiedenis. Johnny Hoes is niet alleen de zanger van hits als ‘Och was ik maar’ en ‘Daar mag je alleen maar naar kijken’, hij is ook de ontdekker en liedjes schrijver van artiesten als [[Doe Maar]], de [[Zangeres zonder naam]], [[Eddy Wally]], [[De Heikrekels]], [[Dennie Christian]] en vele anderen. Op 92 jarige leeftijd kan Johnny terugkijken op een succesvolle en toegevoegde waarde in onze Nederlandse muziekgeschiedenis. Johnny is zich er van bewust dat hij eens zijn gevoel en liefde voor het Nederlandstalige lied moet overdragen aan een jonger, gedreven iemand die zijn werk als vader van het Nederlandstalige lied zal voorzetten. Aan iemand die hetzelfde gevoel heeft even groot van stuk is. Hoes denkt daarbij zelf aan [[Stef Ekkel]]; hij zelf ziet Stef als een groot artiest en wil graag Stef als zijn laatste kunstje zien. Door middel van een duet, een cover van Hoes’ “De Smokkelaar “ willen ze getwee, zij aan zij , aan het Nederlandse volk laten horen hoe je met het juiste gevoel iedereen kunt bekoren.

Deel: