Het [[North Sea Jazz Festival]] krijgt een Caribische editie. Het initiatief belooft het grootste muzikale en toeristische project uit de geschiedenis van [[Curaçao]] te worden. De organisatie streeft ernaar er een prachtig muziekevenement met internationale allure van maken, net als het moederfestival in Rotterdam. Met als verschil een eigen Caribische inslag. De eerste editie van Curaçao North Sea Jazz Festival zal begin september 2010 plaatsvinden. In deze periode treden op diverse podia en op locaties, grote internationale artiesten uit de jazz, funk, soul, latin, salsa en R&B op. Curaçao North Sea Jazz wordt een festival voor zowel toeristen als de Curaçaose bevolking. De komende maanden gaat de organisatie de plannen voor het evenement verder uitwerken en worden er zo spoedig mogelijk meer details – zoals kaartverkoop, locaties, programma, etc.- bekend gemaakt.

De organisatie van het festival heeft al ervaring met het opzetten van een North Sea Jazz in andere landen. In het Zuid-Afrikaanse Kaapstad wordt sinds 2000 een editie van het wereldberoemde jazz-festival gehouden.

Deel: