Ooit begon [[Voicst]] als een schoolband en nu jaren later is het één van Nederlands beste rockacts. Ze hebben inmiddels op de grote festivals gespeeld en hebben ook al diverse buitenlandse tournees achter de rug. De meest recente was in de maand augustus naar Zuid Afrika. Ze werden voor diverse prijzen genomineerd, wonnen er links en rechts ook enkele. En nu dan op het grote podium als afsluiter van de eerste avond van het Cult & Tumult festival in Veldhoven. Met een voorprogramma met bands als [[Stereo]] en [[Kraak en Smaak]] mag je jezelf op een festival dat alleen Nederlandse acts programmeert groot noemen, en dat zijn de mannen van Voicst dan ook ondertussen wel. Als generale voor de tournee in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland probeerde Voicst het publiek vanaf het begin flink op te zwepen, maar ondanks het publiek van enkele duizenden koppen, duurde het tot ‘Everyday i work on the road’ voordat het publiek eindelijk in beweging kwam. Helaas was toen al tweederde van het optreden voorbij. Ondanks dat gaf de band, voor de optredens aangevuld met een saxofoniste, toetseniste en gitarist, zich onder leiding van frontman Tjeerd Bomhof volledig. Spelend met het publiek en de tientallen lichtjes in het publiek, maakte de band hun reputatie als één van Nederlands beste rockbands ooit 100% waar, ondanks de slechte start, waarbij Bomhof nog enkele bijstellingen moest laten doen aan het geluid, maar slechts een kniesoor die daar op let. Al met al mocht de band zich gelukkig prijzen met het weer en hun eigen enthousiasme, want van het publiek hoefden ze het vandaag jammer genoeg niet te hebben.

Deel: