Het blijft een beetje rommelen rond de Britse band [[Coldplay]]. Schikten ze afgelopen week nog in een plagiaatkwestie met [[Joe Satriani]], nu is de band wederom aangeklaagd wegens het schenden van copyrights. Andy J. Gallagher, een onbekende singer-songwriter, claimt dat de band hun nieuwe videoclip van het nummer ‘Strawberry Swing’ rechtstreeks heeft gecopieerd van zijn videoclip van ‘Something Else’. “Coldplay’s nummer en videoclip zal hoogstwaarschijnlijk weer volop nominaties krijgen, en als vernieuwend worden gezien, terwijl mijn clip, geproduceerd door Owen Trevor, die onder andere ook veel werkt voor het automagazine ‘[[Top Gear]]’, wordt vergeten,” aldus de verongelijkte Gallagher. Het management van Coldplay heeft bevestigd de claim te hebben ontvangen, maar wacht vooralsnog met het geven van commentaar.

Deel: