Na een aantal drukke jaren is het even pas op de plaats voor [[Gebroeders Ko]]. Gerard Koopmans, de jongste van de broers heeft een poliep op zijn stembanden. “Tijdens het zingen kreeg ik steeds meer last van mijn stem, iedere keer na een optreden werd ik enorm hees” laat een aangeslagen Gerard weten. “Op verzoek van mijn broer Ton heb ik dan uiteindelijk toch maar een bezoekje gebracht aan de KNO arts. Deze constateerde dat er een poliep op 1 van mijn stembanden zat. Vervolgens vertelde hij mij dat de operatie zo spoedig mogelijk moest gebeuren!”

Hierop nam Ton meteen actie en heeft alle geplande optredens geannuleerd; een enorme klus, aangezien ze gemiddeld 200 optredens per jaar draaien. “Het goede nieuws is dat de dokter ons heeft beloofd dat we de Sinterklaasperiode niet hoeven te missen! We hebben dan heel veel optredens staan en we gaan ook weer een aantal eigen Sinterklaasshows doen,” zegt Ton, “super dat wij dan weer voor alle kinderen in Nederland een feestje kunnen bouwen. Het is natuurlijk toch een hele speciale periode van het jaar”. De komende maand echter zal het even stil zijn rondom de feestband, bekend van onder anderen de Nederlandse cover van ‘Boten Anna’.

Deel: