Aanstaande zondag is het weer autoloze zondag in verschillende gemeentes door het hele land. Dat daarmee ook evenementen getroffen worden is voor verschillende gemeentes geen probleem. Zo ook in Amsterdam waar bijvoorbeeld de Friese band [[Katterpillar]] getroffen wordt. Doordat de gemeente Amsterdam onder geen beding uitzonderingen wil maken voor autovrije zondag, kan de première van de voorstelling Krommels van de Friezen niet doorgaan. Zonder auto kunnen de Katterpillaren hun decorstukken, apparatuur en instrumenten onmogelijk in het centrum van de stad krijgen. Ondanks de bijzondere omstandigheden en de inspanningen van theater de Engelenbak om een ontheffing te krijgen bleef de gemeente onvermurwbaar. De muziektheatervoorstelling ‘Krommels’ stond voor 20 september op de planning in theater de Engelenbak. Op dit moment zijn de onderhandelingen gaande over een nieuw te bepalen datum.

Deel: