De [[Editors]] brengen op 09 oktober het derde album, “In This Light And On This Evening”, uit. Het album vertegenwoordigt een significante stap voorwaarts na het succes van het debuut “The Backroom” en het tweede album “An End Has A Start”. Beide albums bereikten in Nederland de gouden status.

Editors kwamen begin dit jaar samen in de studio in Londen voor de opname sessies met producer Flood. Vastbesloten om het geluid in een compleet nieuwe richting te duwen, ging de voorkeur uit naar een electronische vibe. Toch wilden ze “de machines een menselijk gevoel geven”, om zanger Tom Smith te citeren. Londen is het onaangeduide thema van het album, zowel muzikaal als tekstueel. Tom, die er nu vier jaar woont: “Ik denk dat het in elk nummer terugkomt. Op het juiste tijdstip, op de juiste plek, in het juiste licht en op de juiste avond. Iets wat je al duizend keer eerder hebt gezien, kan nog steeds adembenemend zijn”.

Deel: