Gisteravond is in haar woonplaats Westerland [[Ria Brieffies]] overleden. Ria maakte deel uit van de [[Dolly Dots]], de meest succesvolle meidengroep die Nederland ooit gekend heeft. De Dolly Dots scoorden vele hits binnen en buiten Europa.

In 2007 maakte de Dolly Dots een glorieuze come-back door drie dagen op rij in een uitverkocht Ahoy op te treden. De DVD die hiervan verscheen had voor het verschijnen al een gouden status bereikt. De grootste hit van de Dolly Dots in Nederland, Love Me Just A Little Bit More, is gezongen door Ria. In november 2008 werd bij Ria longkanker geconstateerd.

“We zijn diep geraakt door het overlijden van Ria. Ze was niet alleen een mede-Dolly Dot, maar vooral een geweldige, mooie vriendin. We zijn blij met de tijd die ze nog heeft gehad sinds de diagnose, maar we zullen haar verschrikkelijk missen. We troosten ons met de gedachte dat Ria zoveel moois gedaan heeft en voor zoveel mensen iets speciaals betekende. Dat was goed te zien aan de ontelbare reacties op de weblog die zij op haar website bijhield. We willen Hans, Maikel en Melissa en haar familie en vrienden heel veel sterkte toewensen.”, aldus de overgebleven Dolly Dots Angela, Anita, Esther, Patty en Sjeel.

Deel: