De 70’s band [[Thin Lizzy]] zal op zondag 29 november in de Patronaat te Haarlem een optreden verzorgen.

Thin Lizzy is een Ierse hardrockband uit Dublin. De kern van de band vormden zanger en bassist [[Phil Lynott]] (1949-1986) en drummer Brian Downey.De samenstelling van de band veranderde in de loop der jaren vaak. De opmerkelijkste leden waren Brian Robertson, Scott Gorham en ook Gary Moore. Kenmerkend voor de groep was de opstelling waarin twee leadgitaristen centraal stonden. Deze opstelling werd later vaak gekopieerd door bands als [[Def Leppard]] en [[Guns n’ Roses]]. Phil Lynott stond bekend als een extravagante maar briljante zanger, bassist en componist.Een van de eerste nummers die de band uitbracht was Whisky in the jar, een hardrockuitvoering van een Ierse traditional. De grote doorbraak kwam echter met het nummer The boys are back in town (1976). In 1983 hield de groep op te bestaan; Lynott richtte aanvankelijk een andere band (Grand Slam) op, maar overleed in 1986 op 35-jarige leeftijd aan de gevolgen van een leven vol alcohol en drugs.Thin Lizzy bestaat momenteel opnieuw met als enige oorspronkelijke leden Scott Gorham en John Sykes.

Wanneer de voorverkoop start en of er een voorprogramma zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.Zodra wij dit weten, lees je het natuurlijk hier op Maxazine!

Deel: