Het was al weer de 4e jaargang dat het concert van Guus Meeuwis ‘Groots met een zachte G’ was. De verwachtingen waren groot aangezien er in de vorige editie’s verschillende bekende artiesten waren, zoals Edsilia Rombley, Peter Koelewijn, George Baker, De Corona’s, XYP, Bastiaan Ragas en vorig jaar Frans Bauer.

Op weg naar het Philips stadion kwamen we ook al diverse bandjes tegen welke stonden te spelen op de Mathildelaan, voor het stadion. De sfeer werd er goed in gebracht door 2 de sitekicks van ‘Evers staat op’ van Radio 538: Rick Romijn en Niels van Baarlen.Hierna startte de coverband Jewelste, die de actie van Radio 538 en Guus Meeuwis had gewonnen zij speelden verschillende nummers: ‘I’m a believer’ van The Monkees en ‘Hit me baby one more time’ van Britney Spears, waarmee de sfeer alleen maar beter werd.

Daarna zoals gebruikelijk werd het concert gestart met een ludiek filmpje, dit keer in de stijl van The A-Team (G-team) en The Dukes of Hazzard. Meeuwis kwam hierna op spectaculaire wijze het stadion binnen via de spelerstunnel, waarna hij zijn weg door het publiek vervolgde naar het podium en het concert aftrapte met ‘Het dondert en het bliksemt’ met daarbij een bierregen als gevolg.

Met dit jaar als gastartiest niemand anders dan Marco Borsato die zijn optreden startte met het ‘Binnen’ en samen met Guus nog Marco’s lied ‘Dochters’, waarna het 2e duet startte met het nummer ‘Tranen gelachen’ van Guus zelf. Hierna natuurlijk nog de diverse bekende hits als: ‘Geef mij nu je angst’, ‘Dansen’, ‘Proosten’ en zijn huidige hit ‘Dat komt door jou’.

Vanwege de uit-concerten in Heerenveen vorige week werd het Fries volkslied gezongen door opera-zangeres Miranda van Kralingen, natuurlijk gevolgd door het officieuze Brabantse volkslied: ‘Brabant’, wat luidskeels mee gezongen werd. Er werden natuurlijk ook enkele liederen gezongen van het nieuwe album ‘NW8’, wat het concert al met al geweldig maakte. Zeker voor herhaling vatbaar en voor mensen die nog niet zijn geweest, volgend jaar komt ‘ie vast weer.

Deel: