“What’s love got to do with it?”… Als het aan Tina Turner ligt enorm veel, want haar liefde voor muziek kent geen grenzen. Was het niet in 1990 dat de Queen of Rock, Soul & Pop voor het eerst haar afscheid aankondigde, na enkele comebacks in 1996, 2000 en 2005 stond de oma van de hedendaagse muziek toch weer op de podia. En zo ook gisteren, in het Arnhemse Gelredome. Met een podium dat zo uit een Broadway-musical of – revue had kunnen komen trad de Diva op voor een uitzinnige menigte. Maar goed ook dat het was uitverkocht, want David Mallet (David Bowie, Pink Floyd, AC/DC, Rolling Stones, U2 e.a.), was weer meegekomen om voor de tweede maal op Nederlandse bodem een concert van La Turner te regiseren.

En wat een concert; waarvan Madonna vaak geroepen wordt dat 50 jaar echt te oud is om in korte rokjes mee te huppelen op het podium, laat deze bijna 70-jarige haar achtergronddanseressen menigmaal een poepje ruiken. Waar ex-echtgenote Ike anderhalf jaar geleden op zijn 76e helemaal op was, zien we maar weinig van uitputting of versletenheid bij Tina zelf. Oke, toegegeven, weinig artiesten lassen nog een pauze van een half uur in in hun show, maar wat werd met twee

Deel: