Het Nederlandse gezicht van de rauwe rock ’n roll brengt op 4 april a.s. haar nieuwe zelfgetitelde album ‘Elle Bandita’ uit via Caroline Benelux. In navolging op haar debuutplaat Queen of Fools (2009) vond Elle Bandita nieuwe inspiratie en is toegewijd gaan schrijven aan album nummer twee. “Ik heb vier jaar in m’n ziel kunnen graven en geef op deze plaat al mijn persoonlijkheden een gezicht. Elf om precies te zijn.”

Het album is opgenomen door Igor Wouters in de ARC studio’s in Amsterdam. De hysterie van haar debuutplaat heeft plaatsgemaakt voor een nieuw soort onrust. Eentje die wat meer verborgen ligt, onder een laag van melancholie. ‘Elle Bandita’ heeft zelfs momenten van sereniteit, maar blijft desalniettemin overdonderend hard. Het album bevat een arsenaal aan gastbijdragen uit de Nederlandse rockscene met muziekanten van o.a. Bettie Serveert, Voicst en The Devil’s Blood.

Afgelopen week tekende Elle Bandita officieel bij het nieuwe muzieklabel Caroline Benelux. Ze is daarmee de tweede Nederlandse signing op het nieuwe label. “De samenwerking met Caroline is voor mij een geschenk uit de lucht”, volgens Elle Bandita. “Ik kan niet wachten om de plaat samen met hen aan iedereen te laten horen.”

De albumrelease van ‘Elle Bandita’ zal tweemaal gevierd worden: op 29 maart in Rotown, Rotterdam en op 9 april in Paradiso, Amsterdam.

Deel: